GPS-spårare räddar liv i det autistiska samhället

GPS Tracker lägger ett lager av säkerhet

I Autism samhället, ”Elopement,” är en term som ges till verkan av en person som lämnar ett säkert område utan förvarning eller tillåtelse. När en autistisk individ elopes kommer de många gånger sätta sig i en mycket farlig plats, och i många fall tyvärr leder detta rymning till sin förtida död. Icke-verbala individer är i ännu större fara eftersom de inte kan kommunicera någon information om sig själva som skulle ge myndigheterna ett sätt att hjälpa dem att hitta sina familjer.

I oktober 2013, Avonte Oquendo, en 14-årig autistisk pojke, försvann, vilket startar en urban sökning som slutade i tragedi när hans kvarlevor hittades månader senare. Hans död väckt den medvetenhet om farorna i autistisk rymning. Detta ökad medvetenhet birthed ”Avonte lag” som sysselsätter hjälp av GPS-tracker enheter ges till de anhöriga till autistiska barn. Om Avonte familj hade tillgång till en GPS-tracker, skulle de ha kunnat lokaliseras honom innan han gick in skadar sätt.

Konsekvens är viktigt för ett barn med autism, därför ett GPS-tracker-enhet kan, i teorin, installeras i nästan vad som helst; insidan som armband de vägrar att ta bort, deras favorit t-shirt, etc. En GPS-tracker håller dessa barn på övervakning vid alla tidpunkter, och kommer att övervaka deras rörelser så även om de elope, de är inte långt från deras säker avkastning.

Vi vet att goda vad GPS trackers kan göra i den kommersiella världen, så att tänka på samma teknik rädda livet på autistiska barn överallt är spännande. Precis som vi använder geofences att säkra våra fordon och utrustning från stöld, kan samma GPS-tracking-teknik varna föräldrar och vårdgivare bör ett barn rymma från en viss plats.

Med GPS en tracker, möjligheterna är oändliga och medan de inte kommer att föra Avonte tillbaka, innebär den nyligen ökat medvetenheten om att hans korta liv fortfarande bär så mycket mening. Han kommer att förbli en pionjär som banade väg för att rädda många andra liv i Autistiska gemenskapen.

Önskar du köpa en gps tracker till ditt autistiska barn rekommenderar vi varmt att du köper MiniFinder Pico från svenska GPSER.